Gorsko kolesarstvo

Kolesarite z nami

Kot člani združenja “Mountain Bike Holidays“, ki je od leta 1996 vodilni evropski ponudnik za zagotavljanje standardov kakovosti opreme in storitve na področju gorskega kolesarjenja, smo v Hotelu in Glampingu Ribno Bled postali strokovnjaki za vaše kolesarske počitnice. S strani “Mountain Bike Holidays” smo potrjeni s kategorijo Classic. 4 kolesa smo si zaslužili s strani slovenskega združenja Outdoor Slovenija.

Kaj vse nudimo za popolne kolesarske počitnice?

Naše kompetence

Če želite občutiti Slovenijo na kolesu, potem je Ribno Alpine Resort pravi naslov, saj bomo znali poskrbeti za vas in vaša kolesa. Navdušenje lastnika nad kolesarjenjem daje temu objektu v bližini prelepega Bleda poseben kolesarski pečat tako s samo storitvijo za potrebe kolesarjev v hotelu kot tudi s široko ponudbo strokovno vodenih kolesarskih izletov po razgibanih in razglednih poteh v tej regiji.

Za vas bodo poskrbeli kar trije šolani kolesarki vodniki in prav vsak od njih vam bo s svojo strokovnostjo pomagal pri nasvetih in predlogih o kolesarjenju.

Matija, lastnik hotela, domačin in navdušen kolesar pozna vse skrite kotičke v okolici. Rad pokramlja z gosti, prisluhne njihovim individualnim potrebam, jim svetuje in jih usmerja, a najraje od vsega se usede na kolo in skupaj z gosti uživa v radostih kolesarjenja.

Ste že kdaj imeli priložnost imeti za vodnika pravega kolesarskega profesionalca? Tadej Valjavec, udeleženec Tour de France, Giro di Italia (na obeh tekmah med top 10 ) se je po končani kolesarski karieri posvetil turizmu. Sedaj se ukvarja z vodenimi kolesarskimi izleti in vsekakor vas bo navdušil s svojim strokovnim znanjem o čisto vsem, kar je povezano s kolesarstvom. Zase pravi: »Šport, predvsem kolesarstvo, je moj način življenja in moj moto je refren skupine U2… »One Love, One Life««.

Si poleg poganjanja pedal želite okusiti še kulinarična doživetja ? Aleš, naš vodja strežbe, je v srcu že od nekdaj predan kolesarstvu in zato rad izkoristi vsak prosti trenutek za ta šport. Kombinacija poznavalca kulinarike in kolesarja pomeni, da boste od njega vedno dobili nasvet kaj in koliko pojesti za določen obrok, znal vam bo svetovati pri izbiri vin… na izletu pa bo z vami delil najboljše kolesarske ture in poskrbel za gurmane, ki želijo okusiti pristne lokalne specialitete.

Regija​

Bled z okolico in naravnimi lepotami je eno najlepših alpskih letovišč, značilno po blagem, zdravilnem podnebju in termalni jezerski vodi. Lepota gora odseva v jezerski gladini, sonce, mir in svež zrak vzbujajo izredno prijetne občutke obiskovalcev v vsakem letnem času in zagotavljajo idealne razmere za prijeten oddih ali dejavne počitnice. Z grebeni Julijskih Alp in Karavank je zaščiten pred mrzlimi severnimi vetrovi. V sezonskih mesecih ni megle. 

 

MTBike
Ribno-alpine-resort-cycling-tour3
Gorsko kolesarjenje
Gorsko kolesarjenje
Ribno-alpine-resort-mountain-bike
Ribno-alpine-resort-lake-Bled-cycling
Ribno-alpine-resort-cycling-tour
hotel-ribno-cycling-nature2

Osupljiva pokrajina in razgibani tereni dopuščajo odlične pogoje za vse vrste kolesarjenja skoraj vse leto.

Od naravnih znamenitosti velja omeniti Blejsko jezero in otok, sotesko Vintgar, Pokljuško sotesko, jamo pod Babjim zobom, slap pod Iglico in seveda neposredno bližino enega od najstarejših narodnih parkov v Evropi – Triglavski narodni park. 

Tisti, ki imajo radi kulturne znamenitosti in posebnosti se lahko s fijakarjem zapeljejo okoli jezera, s pletno na ogled cerkvice na otoku ali pa si ogledajo grad, ki se vzpenja nad jezersko pečino. 

V naših krajih je veliko stvari, ki jih morate obiskati ali doživeti. In veliko jih lahko dosežete s kolesom 😊

Naše teme

Tour & Trail / 

Na vas čaka neomejeno uživanje v kolesarjenju na najlepših MTB turah, ki jih nudi okolica. Usposobljeni strokovnjaki vam bodo svetovali pri tehnikah vožnje, prav tako vam bodo pokazali vse skrite kotičke regije, najboljše poti in spektakularne spuste, kar pomeni, da vsak izlet postane nepozabno doživetje.

Easy & Family

Začetnikom in tistim, ki radi kolesarijo, občudujejo panoramo in okušajo gurmanske dobrote nudimo kolesarsko manj zahtevne izlete. Tu gre za raziskovanje slikovite okolice in okušanje slovenske kulinarike na tematskih izletih. Nudimo tudi najem e-koles in otroških koles. Prav izlet okoli jezera Bled je za družino z otroki resnično prava, nezahtevna in predvsem nepozabna avantura.

Kolesarske poti

Od Resorta Ribno se odpravimo skozi vas Ribno in pri šoli zavijemo levo na makadamsko pot, ki nas pelje do vasi Selo. Tam nas čaka manjši spust, nato pa nas preseneti kratek, vendar strm vzpon na Mlinsko polje, kjer se nam odpre čudovit razgled na pečine Straže in Babji zob, ki štrli iz Jelovice. Skozi vas Mlino se spustimo do jezera, kjer zavijemo desno. Krajši odsek do Bleda poteka po regionalni cesti, zato moramo biti pozorni na motorna vozila. Ko pridemo mimo hotela Toplice, zavijemo levo na promenado. Držimo se gornje ceste, kjer je dovoljen promet za kolesa. Okoli jezera nas vodi cesta, ki si jo kolesarji delimo s pešci, zato vozimo previdno in počasi. Ko obkrožimo jezero, pri pristavi, ki je pod nami na naši desni, na križišču prečkamo cesto in zavijemo navzdol med hiše. Na spodnji cesti zavijemo desno is se spustimo do konca klanca. Zavijemo levo in na vrhu klanca zavijemo desno na makadam, ki nas ob Savi Bohinjki pripelje najprej do Selskega mostu, nato do Ribenskega mostu in od tam levo gor nazaj do Resorta Ribno.

Izlet, primeren za spoznavanje Bleda, jezera in bližnje okolice. Primeren tudi za družine.

Lep panoramski izlet, ki nas popelje po mirnih poteh in cestah mimo nekaterih krajevnih znamenitosti Bleda in Gorij. Že na začetku izleta nas osupne čudovita veduta Julijcev s Triglavom na eni in Karavank na drugi strani. S Homa, kjer na vrhu domuje cerkvica Sv. Katarine, se odpre prekrasen razgled na Gorenjsko. Naslednji biser, ki ga nizamo na ogrlico našega izleta, je prečudovita soteska Vintgar. Kot nas navdahne kristalno bistra reka Radovna, tako se sprostimo na panoramski Čebelarski stezi. Za kratek oddih si lahko ogledamo še malo Poglejsko cerkev, ki je bila naseljena že v pradavnini. Sledi vožnja ob jezeru, kjer pri vasi Mlino zavijemo proti vasi Ribno in kolesarimo do Resorta.

Obisk znamenitosti izlet popestri v navdihujočo turo, primerno za povprečnega kolesarja.

Izlet, ki obljublja veliko vtisov in doživetij. Na turi boste obiskali severne obronke Jelovice, katere območje je eno od večjih neposeljenih površin na Gorenjskem, vendar je kljub temu gosto prepredena z gozdnimi cestami in potmi in zato zelo primerna za turno kolesarstvo. Od Resorta Ribno se pot spusti do zelene reke Save, od tam vas čaka lep vzpon vse do lovske koče na Taležu. Tu se lahko oddahnete, okrepčate in naužijete v prečudovitih razgledih na okolico. Sledi atraktiven spust do izhodišča poti.

Na razgibanem izletu boste nagrajeni s čudovitim razgledom in odkritjem bolj skritih kotičkov podobe raja – Bleda. Tudi noge, pljuča in srce bodo prišli na svoj račun in pokazali, kaj zmorejo.
Naša pot nas vodi ob blejskem jezeru do Zake in nato po stari poti proti Bohinjski Beli. Da so že davno tega domačini uporabljali to pot, nam govori znamenje pred začetkom strmejšega dela vzpona. V Bohinjsko Belo se pripeljemo po kolovozu, vzporedno z železniško progo Bled – Bohinjska Bistrica na naši levi strani. Ko pridemo do podvoza, zavijemo levo pod njim in že smo v vasi. Čaka nas dolg spust po ozki vaški cesti do središča vasi in mimo vaškega napajalnika za živino naravnost dol do mostu preko Save Bohinjke. Začne se slabe tri kilometre dolg vzpon na Kupljenik, kjer dosežemo najvišjo točko našega izleta. S Kupljenika se spustimo po starem kolovozu do selskega mostu, ga prečkamo in nadaljujemo do ribenskega mostu. Od tam sledi na začetku malo strmejši, nato pa zložen vzpon skozi vas Ribno, od koder imamo do našega izhodišča le še lučaj.

Tura je namenjena najbolje pripravljenim in izkušenim turnim kolesarjem. Pot obkroža Bled po najatraktivnejših, turno kolesarskih trasah. Preizkusite lahko vse prvine tega športa: vzdržljivost, smisel za orientacijo in načrtovanje avanture. Potek trase po čudovitih gozdovih Jelovice in Pokljuke, mimo razglednikov z osupljivo panoramo in enkratni pokrajini nikogar ne pusti ravnodušnega.

Zanimiva tura tudi za kolesarje, ki vozijo gorska e-kolesa.

Iz Krope se spustimo skozi vas Brezovica, mimo Spodnje in Zgornje Lipnice, kjer v križišču zavijemo levo in se začnemo vzpenjati po makadamski cesti do koče na planoti Zgoška ravan. Vzpon je dolg več kot 8 km. V koči si lahko malo odpočijemo in poskusimo domače in lokalne jedi. Nato nadaljujemo spust do odcepa za Talež, ki je na levi stran in po dobrem kilometru vožnje po gozdni cesti pridemo do lovske koče. Tudi tu se lahko okrepčamo s kakšno tipično gorenjsko jedjo preden nadaljujemo pot. Talež ponuja enega od najlepših razgledov na Karavanke, Julijce in Blejsko jezero z okolico. Lahko se vrnemo nazaj do hostla po isti poti ali pa si privoščimo še adrenalinski spust v dolino in se po makadamski poti vzpnemo nazaj do Taleža, nato pa se po bolj ohranjeni cesti mimo Lipnice in Kamne Gorice vrnemo v Kropo. Tura je zahtevna, zato je kondicijska pripravljenost dobrodošla.
Kolesarjenje začnemo pred hišo v Kropi in se zapeljemo skozi Kamno Gorico do Lancovega od koder se spustimo do Radovljice. Tu si lahko ogledamo staro mestno jedro (muzeji, restavracije in trgovine z lokalnimi izdelki). Pot nadaljujemo do Begunj, nato se rahlo vzpnemo in ‘se Pod Gorami’ peljemo skozi vasice z izjemnimi razgledi. Spustimo se do Tržiča, nato se vozimo do Kranja, glavnega mesta Gorenjske. Tudi tu si lahko privoščimo kratko vožnjo skozi stari del mesta, nato prečkamo reko Savo in se peljemo mimo smučarskih skakalnic, kjer je svoje prve skoke opravilo kar nekaj slovenskih šampionov. Nadaljujemo po izjemno lepi dolini, skozi Besnico ter druge manjše zaselke in se po kratkem vzponu zapeljemo do Jamnika, kraja, kjer na izjemni razgledni točki stoji stara cerkev. Od tam se spustimo nazaj do Krope, do hostla. Tura je precej raznolika, ima več krajših vzponov. Ponuja ceste s čudovitimi razgledi. Najzahtevnejši je vzpon na Jamnik, (18%, 500m). Tura za povprečnega kolesarja traja približno 3 ure.
mbh-logo
logo_slovenia_outdoor_barvni_negativ_na_lastni_zeleni_podlagi
classic-logo
5c5fceb5f3edced211c09834_logo-kolesa-p-500

Kategorija Classic vam zagotavlja naslednje storitve s kvalificiranimi vodniki: