Gorsko kolesarstvo

Kolesarite z nami

Kot člani združenja “Mountain Bike Holidays“, ki je od leta 1996 vodilni evropski ponudnik za zagotavljanje standardov kakovosti opreme in storitve na področju gorskega kolesarjenja, smo v Hotelu in Glampingu Ribno Bled postali strokovnjaki za vaše kolesarske počitnice. S strani “Mountain Bike Holidays” smo potrjeni s kategorijo Classic. 4 kolesa smo si zaslužili s strani slovenskega združenja Outdoor Slovenija.

Kaj vse nudimo za popolne kolesarske počitnice?

Naše kompetence

Če želite občutiti Slovenijo na kolesu, potem je Ribno Alpine Resort pravi naslov, saj bomo znali poskrbeti za vas in vaša kolesa. Navdušenje lastnika nad kolesarjenjem daje temu objektu v bližini prelepega Bleda poseben kolesarski pečat tako s samo storitvijo za potrebe kolesarjev v hotelu kot tudi s široko ponudbo strokovno vodenih kolesarskih izletov po razgibanih in razglednih poteh v tej regiji.

Za vas bodo poskrbeli kar trije šolani kolesarki vodniki in prav vsak od njih vam bo s svojo strokovnostjo pomagal pri nasvetih in predlogih o kolesarjenju.

Matija, lastnik hotela, domačin in navdušen kolesar pozna vse skrite kotičke v okolici. Rad pokramlja z gosti, prisluhne njihovim individualnim potrebam, jim svetuje in jih usmerja, a najraje od vsega se usede na kolo in skupaj z gosti uživa v radostih kolesarjenja.

Ste že kdaj imeli priložnost imeti za vodnika pravega kolesarskega profesionalca? Tadej Valjavec, udeleženec Tour de France, Giro di Italia (na obeh tekmah med top 10 ) se je po končani kolesarski karieri posvetil turizmu. Sedaj se ukvarja z vodenimi kolesarskimi izleti in vsekakor vas bo navdušil s svojim strokovnim znanjem o čisto vsem, kar je povezano s kolesarstvom. Zase pravi: »Šport, predvsem kolesarstvo, je moj način življenja in moj moto je refren skupine U2… »One Love, One Life««.

Si poleg poganjanja pedal želite okusiti še kulinarična doživetja ? Aleš, naš vodja strežbe, je v srcu že od nekdaj predan kolesarstvu in zato rad izkoristi vsak prosti trenutek za ta šport. Kombinacija poznavalca kulinarike in kolesarja pomeni, da boste od njega vedno dobili nasvet kaj in koliko pojesti za določen obrok, znal vam bo svetovati pri izbiri vin… na izletu pa bo z vami delil najboljše kolesarske ture in poskrbel za gurmane, ki želijo okusiti pristne lokalne specialitete.

Regija​

Bled z okolico in naravnimi lepotami je eno najlepših alpskih letovišč, značilno po blagem, zdravilnem podnebju in termalni jezerski vodi. Lepota gora odseva v jezerski gladini, sonce, mir in svež zrak vzbujajo izredno prijetne občutke obiskovalcev v vsakem letnem času in zagotavljajo idealne razmere za prijeten oddih ali dejavne počitnice. Z grebeni Julijskih Alp in Karavank je zaščiten pred mrzlimi severnimi vetrovi. V sezonskih mesecih ni megle. 

 

MTBike
Gorsko kolesarjenje
Gorsko kolesarjenje
Gorsko kolesarjenje
Gorsko kolesarjenje
Kolesarjenje ob Blejskem jezeru

Osupljiva pokrajina in razgibani tereni dopuščajo odlične pogoje za vse vrste kolesarjenja skoraj vse leto.

Od naravnih znamenitosti velja omeniti Blejsko jezero in otok, sotesko Vintgar, Pokljuško sotesko, jamo pod Babjim zobom, slap pod Iglico in seveda neposredno bližino enega od najstarejših narodnih parkov v Evropi – Triglavski narodni park. 

Tisti, ki imajo radi kulturne znamenitosti in posebnosti se lahko s fijakarjem zapeljejo okoli jezera, s pletno na ogled cerkvice na otoku ali pa si ogledajo grad, ki se vzpenja nad jezersko pečino. 

V naših krajih je veliko stvari, ki jih morate obiskati ali doživeti. In veliko jih lahko dosežete s kolesom 😊

Naše teme

Tour & Trail / 

Na vas čaka neomejeno uživanje v kolesarjenju na najlepših MTB turah, ki jih nudi okolica. Usposobljeni strokovnjaki vam bodo svetovali pri tehnikah vožnje, prav tako vam bodo pokazali vse skrite kotičke regije, najboljše poti in spektakularne spuste, kar pomeni, da vsak izlet postane nepozabno doživetje.

Easy & Family

Začetnikom in tistim, ki radi kolesarijo, občudujejo panoramo in okušajo gurmanske dobrote nudimo kolesarsko manj zahtevne izlete. Tu gre za raziskovanje slikovite okolice in okušanje slovenske kulinarike na tematskih izletih. Nudimo tudi najem e-koles in otroških koles. Prav izlet okoli jezera Bled je za družino z otroki resnično prava, nezahtevna in predvsem nepozabna avantura.

Kolesarske poti

mbh-logo
logo_slovenia_outdoor_barvni_negativ_na_lastni_zeleni_podlagi
classic-logo
5c5fceb5f3edced211c09834_logo-kolesa-p-500

Kategorija Classic vam zagotavlja naslednje storitve s kvalificiranimi vodniki: