Cestno kolesarstvo

Kolesarite z nami

Če želite Slovenijo doživeti s kolesom, potem je bivanje v Ribno Alpine Resortu v bližini Bleda prava izbira. Ta kolesarjem prijazen hotel živi in diha kolesarjenje in vi in vaše kolo boste v dobrih rokah.

Kot član mednarodnega združenja “Roadbike Holidays” izpolnjujemo standarde kakovosti in storitev, ki jih zahtevajo cestni kolesarji. Smo strokovnjaki za vaše počitnice s cestnimi kolesi!

kolesarjenje Vršič
kolesarjenje Vršič
kolesarjenje Vršič
kolesarski vikend Tadej Valjavec 2021

Kaj nudimo?

Kompetence

Pri nas znamo dobro poskrbeti za vse – za posameznike, skupine in kolesarske klube.

Ste že kdaj imeli priložnost imeti za vodnika pravega kolesarskega profesionalca? Tadej Valjavec, udeleženec Tour de France, Giro di Italia vas bo navdušil s svojim strokovnim znanjem o vsem, kar je povezano s kolesarstvom.  Zase pravi: »Šport, predvsem kolesarstvo, je moj način življenja in moj moto je refren skupine U2… »One Love, One Life««.

In za klube:

kolesarjenje Vršič
kolesarski vikend Tadej Valjavec 2021

Poudarki in znamenitosti

Kot specializiran kolesarki resort nudimo vse za nepozabne kolesarske užitke. Pred, med in po vožnji. Začenši od dobrega zajtrka naprej…

Tisti, ki imajo radi kulturne znamenitosti se lahko s fijakarjem zapeljejo okoli jezera, s pletno na ogled cerkvice na otoku ali pa si ogledajo grad, ki se vzpenja nad jezersko pečino. 

V naših krajih je veliko stvari, ki jih morate obiskati ali doživeti. In veliko jih lahko dosežete s kolesom.

Kolesarske poti

Kolesarsko turo začnemo pred Ribno Resortom in vozimo v smeri Bleda (2km). Ob jezeru se zapeljemo do blejskega regatnega centra, kjer je bilo že dvakrat prizorišče svetovnega prvenstva v veslanju. Dvignemo se do vasi Gorje, kjer zavijemo v dolino reke Radovne, naše najlepše in najčistejše reke na Gorenjskem, ki z pitno vodo preskrbuje tudi ves Bled. Po cca 10 km prekrasne vožnje skozi dolino ob reki zavijemo v kratek (500m), a izjemno strm klanec, ki nas pripelje nad Mojstrano, kjer stoji slovenski muzeja gorništva. Po kratkem spustu pridemo v vas, ki je bila izhodišče prvih planincev, ki so leta 1778 osvojili našo najvišjo goro Triglav. Iz Mojstrane nadaljujemo pot po kolesarski stezi cca 20 km skozi idilično naravo do Kranjske Gore, kjer je prizorišče vsakoletnega svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške. Tu smo na cca 40 km oddaljeni od Hotela Ribno. Tu lahko izbiramo:

Katerokoli možnost izberemo, smo na obratu naredili cca 50km. Sledi povratek po isti poti, ki pa je sedaj manj zahtevna, saj se večino poti rahlo spuščamo. Tura za povprečnega kolesarja v skupini traja:

Kolesarsko turo začnemo pred hotelom in gremo v smeri Bleda (2km). Ob jezeru se zapeljemo do regatnega centra, kjer je bilo že dvakrat prizorišče svetovnega prvenstva v veslanju. Potem zavijemo proti Bohinju. Bohinj je skupno ime za dolino z nekaj zaselki in prekrasnim jezerom. Najprej pridemo do Bohinjske Bistrice, čez nekaj km do jezera, nad katerim je smučarsko središče Vogel. Tu lahko izbiramo in se odločimo še za obisk slapu Savica. To tudi doda cca 20 km in lažji vzpon pred slapom. Alternativa je, da pri jezeru zavijemo skozi zgornjo dolino proti vzponu na Pokljuko. Le-ta se začne pri vasi Jereka, kjer zavijemo levo na Pokljuko. Srednje težak vzpon (povprečno cca 8%) nas po 5 km pripelje do Koprivnika, kjer se pot za nekaj km izravna. Po cca 5 ravninskih in razglednih km se pripeljemo do Gorjuš, gorskega zaselka, kjer je še zadnji izdelovalec čedr. Tam se začne zadnji, dokaj strm del vzpona (10% naklon), ki traja cca 3 km. Na vrhu Pokljuke se obrnemo proti Rudnemu polju, do tja nas pelje cca 10 km blagega vzpona (1-3%). Rudno polje je vsakoletno prizorišče svetovnega pokala v biatlonu. V februarju 2021 pa bo tam potekalo tudi svetovno prvenstvo v biatlonu.

Od tam nas nazaj proti Bledu čaka samo še cca 25 km spusta, bolj ali manj strmega. Skozi vas Gorje pridemo nazaj do blejskega jezera, od koder nas do Hotela Ribno loči samo še 2 km poti.


Tura za povprečnega kolesarja traja:

Kolesarsko turo začnemo pred resortom in gremo preko bližnje vasi Bodešče na kolesarsko progo proti Lescam. Preko Lesc pridemo v Radovljico, kjer si lahko ogledamo stari del mesta, kjer vsako leto poteka eden izmed največjih sejmov čokolade na svetu. Preko Begunj se rahlo dvignemo in se ‘pod gorami’ peljemo skozi tri vasi z izjemnim razgledom na celotno dolino tja do Ljubljane. Spustimo se v Tržič, od koder se zapeljemo v Kranj, gorenjsko prestolnico. Tudi tu se lahko na kratko zapeljemo skozi stari del mesta, nakar prečakamo reko Savo in se zapeljemo mimo smučarskih skakalnic, kjer je prve skoke naredilo kar nekaj slovenski šampionov. Po izjemno lepi dolino se skozi Besnico in druge vasi pripeljemo po krajšem vzponu na Jamnik, kraj, kjer stoji na izjemnem razglednem mestu cerkvica. Tu zrači izjemna energija, vidi se daleč naokoli v tri doline. Od tam nas spust vodi do Krope, našega kovaškega centra, kjer si lahko med vožnjo ogledamo stari del kraja. Ostalo nam je še cca 20 km lepe umirjene vožnje do Lancovega pod Radovljico, kjer po krajšem makadamskem odseku (2 km) pridemo do mostu čez reko Savo. Krajši vzpon (1 km) nas pripelje v vas Bodešče, od koder se zapeljemo nazaj do našega izhodišča.
Tura je dokaj razgibana, ima več krajših vzponov. Vzpon na Jamnik je edini, ki je v zadnjem delu zahtevnejši, zaradi dela z velikim naklonom (do 18%), ki pa je kratek (500m).
Kolesarsko turo začnemo pred hotelom in gremo v smeri Bleda (2km). Ob jezeru se zapeljemo do regatnega centra, kjer je bilo že dvakrat prizorišče svetovnega prvenstva v veslanju. Potem zavijemo proti Bohinju. Bohinj je skupno ime za dolino z nekaj zaselki in prekrasnim jezerom. Ko pridemo do Bohinjske Bistrice, zavijemo levo in se mimo lesne tovarne zapeljemo proti začetku vzpona. Le-ta je do vasi Nemški rovt dokaj položen. Od tam se začne bolj zahteven del vzpona do smučišča na Soriški planini na nadmorski višini cca 1.400 m. Od tam sledi dolg spust prosi Selški dolini. Na koncu doline pridemo v Škofjo Loko, izjemno staro mesto, ki si ga lahko tudi ogledamo. Mimo Kranja, gorenjske prestolnice, zavijemo ob reki Savi in se vračamo v smeri Bleda.

Tura je zahtevna zaradi dolžine in težkega vzpona na Soriško planino.

Gravel tura

Trasa izleta poteka po stezah za prave gravel sladokusce. Vsekakor tura, ki se vam bo vtisnila v srce. Sestavljena je iz povezanih tras Juliana Bike Networka, ki je novo omrežje daljinskih gorsko kolesarskih poti na območju Julijskih Alp.

Po dolini Save Bohinjke se spustimo do najnižje točke v Lancovem. Od tam se začnemo vzpenjati proti planoti Jelovici. Na začetnih kilometrih skozi majhne zaselke vozimo po asfaltni cesti, ko pa se začnemo vzpenjati, bomo do Bohinja uživali na lepi makadamski gozdni cesti. Na poti skozi gozdove nas razveseljujejo panoramski pogled na Julijske Alpe in zahodne Karavanke. Preko Rovtarice (križišče) se spustimo proti Nemškemu Rovtu in do Bohinjske Bistrice, potem pa po lepi kolesarski stezi vozimo do bohinjskega jezera. Od jezera se po kolesarski stezi zapeljemo mimo vasice Studor do Srednje vasi, od koder se začne drug dolg vzpon našega izleta. Na slikoviti planini Uskovnica si zaslužimo malo oddiha, duša pa se spočije v neverjetnih razgledih. Nadaljujemo mimo ene od najslikovitejših točk na poti, planine Zajamniki in potem do ceste, ki vodi iz Bohinjske Bistrice na Pokljuko. Po nekaj kilometrih nad zaselkom Gorjuše zavijemo desno na gozdno cesto proti Bohinjski Beli. Sledi dolg spust. Cesta je lepa, vendar na začetku kar strma. Od Bohinjske Bele nas čaka še manjši vzpon preden se pripeljemo do blejskega jezera In od tam do Ribno Alpine Resorta.