Kako do nas

Kako do nas?

Do Hotela & Glampinga Ribno lahko pridete po različnih poteh. Najlažje nas boste našli, če boste najprej prišli do Bleda, ki je od Ribna oddaljen 2,5 km.

Do Bleda lahko pridete

Z avtom:

Iz smeri Ljubljana: Po avtocesti A2 zapeljete severozahodno od Ljubljane in sledite prometnim znakom za Kranj ali Jesenice in pri avtocestnem odcepu za Bled zavijte na desno in sledite cesti. Čas potovanja iz Ljubljane traja približno 40 minut, vendar se lahko podaljša glede na sezono.

Iz smeri Jesenice: Po avtocesti A2, ki vodi od tunela Karavanke proti Ljubljani zavijete po 16 km desno pri odcepu za Bled. Čas potovanja približno 15 minut.

Več informacij: https://www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx

Ko se po lokalni cesti vzpnete na Bled, prevozite krožišče, takoj nato v prvem križišču zavijte levo in nadaljujte vožnjo do odcepa za Ribno. Po 2 km v križišču zavijte desno in sledite cesti do konca vasi – tam stoji Hotel & Glamping Ribno. Za tiste z električnim avtom sta na parkirišču na voljo dve polnilnici.

Ne pozabite, da za vožnjo po avtocesti v Sloveniji potrebujete vinjeto, če pa se želite izogniti plačilu vinjete, lahko potujete tudi po državnih cesti.

Z vlakom:

V bližini Bleda sta dve železniški postaji, večja od teh dveh Lesce-Bled, s pogostimi povezavami med linijo: München-Salzburg-Ljubljana-Beograd-Atene-Istanbul, se nahaja 4,5 km stran od Bleda, kar pomeni, da boste morali od postaje do Bleda prestopiti na avtobus (glej spodaj)  ali pa iti s taksijem. Druga postaja je železniška postaja Bled Jezero, na liniji, ki povezuje Villach (AUT)-Jesenice-Nova Gorica-Koper-Trst (IT), in se nahaja severozahodnem delu Bleda. Postaja je oddaljena 3 km od središča mesta in približno 6 km od Ribna.

Več informacij: https://potniski.sz.si/vozni-redi-po-relacijah/ (vozni red vlakov po Sloveniji)

Do Ribna lahko z obeh postaj pridete peš. Iz postaje Lesce-Bled boste potrebovali 1h 30 min, če se odpravite vzporedno z glavno cesto, ki vodi do Bleda in potem do Ribna. Lahko pa se iz Lesc spustite do reke Save, jo prečkate na Šobcu (kamp) in potem nadaljujete do vasi Koritno in čez polja do Ribna. Ta pot je idealna za lažje pohodnike. Odvisno od hitrosti hoje, a v povprečju pridete do hotela v 1h 20 min. Približno enako časa boste porabili, če greste s postaje Bled Jezero. Spustite se do jezera in v nasprotni smeri urinega kazalca hodite do vasi Mlino (cca 25 min). Tam zavijete desno in nadaljujete do vasi Selo in še naprej, dokler ne pridete do Ribna (cca 35 min). V križišču zavijte desno in hodite naravnost, do konca vas (20 min), kjer stoji Hotel & Glamping Ribno.

Med Lescami in Bledom vozi redna avtobusna linija. Iz postaje Bled-Jezero vozi v sezoni turistični vlakec, hop on-hop off bus in shuttle-bus, ki vključuje tudi postajo pred Hotelom Ribno. Vedno lahko pokličete tudi taksi.

Z avtobusom:

Prihod z avtobusom do Bleda je enostaven, od približno 6 zjutraj do 22 zvečer avtobusi z avtobusne postaje Ljubljana (in vmesne postaje Kranj-Radovljica-Lesce-Bled-Bohinj) vozijo bolj ali manj vsako uro. Povratni avtobus do Ljubljane je prav tako pogost in vam omogoča, da se brez težav odpravite na enodnevni izlet. V zimski sezoni so odhodi nekoliko manj pogosti. Redna linija vozi tudi na relaciji Jesenice- Bohinj, a bolj poredko. Na Bledu sta dve avtobusni postaji – Glavna avtobusna postaja in Bled-Union. Slednja je bliže Hotelu & Glampingu Ribno, zato izstopite na postaji Union.

Več informacij: https://www.ap-ljubljana.si, https://arriva.si

Prihod z avtobusom izven Slovenije: do Bleda, razen prevoznika Flixbus, ki povezuje večja evropska mesta (https://www.flixbus.si/avtobus/bled), trenutno ni neposrednih mednarodnih avtobusnih linij, vendar ni pomembno, saj lahko do tega kraja zlahka pridete iz vseh sosednjih držav. Vse, kar morate storiti, je priti do Slovenije in tam prestopiti na enega od avtobusov, ki vozi do Bleda in če želite v Ribno, izstopite na avtobusni postaji Union.

S postaje lahko do hotela pridete peš. Takoj zraven postaje je križišče, poiščite smer za Ribno in hodite proti jugu, po asfaltni cesti. Do Hotela & Glampinga Ribno potrebujete za hojo približno pol ure.

Druga možnost je, da najamete kolo v eni od blejski izposojevalnic in prekolesarite enako pot. V sezoni vozi do Ribna tudi shuttle bus, vedno pa lahko pokličete taksi službo.

V primeru, da iz Bleda do vasi Ribno nimate prevoza, nas pokličite (tel: 00386 45 783 100) ali pišite (info@hotel-ribno.si), da vam pomagamo priskrbeti prevoz ali vas pridemo iskat sami.

Potrebujete več informacij?
Z veseljem vam pomagamo