Gorsko kolesarjenje

Članstvo

Kot člani združenja  'Mountain Bike Holidays', ki je od leta 1996 vodilni evropski ponudnik za zagotavljanje standardov kakovosti storitve in opreme na področju gorskega kolesarjenja,smo v Hotelu in Glampingu Ribno postali strokovnjaki za vaše kolesarske počitnice.

Hotelirji v izbranih in certificiranih hotelih in regijah 'Mountain Bike Holidays' se ves čas prilagajamo željam svojih strank z novimi ponudbami. Zavedamo se različnih potreb gostov, zato so tudi ponudbe raznolike.

Kategorije Classic, Elite in Pro predstavljajo skupno število vodenih kolesarskih izletov s potrjenimi vodniki na dan in teden.

V hotelu Ribno smo s strani "Mountain Bike Holidays" potrjeni s kategorijo Classic.

Kategorija

Kategorija Classic vam zagotavlja naslednje storitve z kvalificiranimi vodniki:

 • 2 vodena kolesarska izleta na 4 dni na teden z vodniki, ki so usposobljeni za posamezno ponudbo
 • vsaj en voden izlet v tednu vključuje obisk bližnje regije. Izlet poteka z organiziranim prevozom saj sta izhodiščna ali končna točka izven lokalnega območja
 • voden izlet na dan odhoda

Kompetence

Če želite občutiti Slovenijo na kolesu, potem je Hotel in Glamping Ribno pravi naslov, saj bomo znali poskrbeti za vas in vaša kolesa. Navdušenje lastnika nad kolesarjenjem daje temu objektu v bližini prelepega Bleda poseben kolesarski pečat tako s samo storitvijo za potrebe kolesarjev v hotelu kot tudi s široko ponudbo strokovno vodenih kolesarskih izletov po razgibanih in razglednih poteh v tej regiji.

Za vas bodo poskrbeli kar trije šolani kolesarski vodniki in prav vsak od njih vam bo s svojo strokovnostjo pomagal pri nasvetih in predlogih o kolesarjenju.

Matija, lastnik hotela, domačin in navdušen kolesar pozna vse skrite kotičke v okolici. Rad pokramlja z gosti, prisluhne njihovim individualnim potrebam, jim svetuje in jih usmerja, a najraje od vsega se usede na kolo in skupaj z gosti uživa v radostih kolesarjenja.

Ste že kdaj imeli priložnost imeti za vodnika pravega kolesarskega profesionalca? Tadej Valjavec, udeleženec Tour de France, Giro di Italia (na obeh tekmah med top 10 ) se je po končani kolesarski karieri posvetil turizmu. Sedaj se ukvarja z vodenimi kolesarskimi izleti in vsekakor vas bo navdušil s svojim strokovnim znanjem o čisto vsem, kar je povezano s kolesarstvom.  Zase pravi: »Šport, predvsem kolesarstvo, je moj način življenja in moj moto je refren skupine U2… »One Love, One Life«.

Si poleg poganjanja pedal želite okusiti še kulinarična doživetja ? Aleš, naš vodja strežbe, je v srcu že od nekdaj predan kolesarstvu in zato rad izkoristi vsak prosti trenutek za ta šport.  Kombinacija poznavalca kulinarike in kolesarja pomeni, da boste v hotelu od njega vedno dobili nasvet kaj in koliko pojesti za določen obrok, znal vam bo svetovati pri izbiri vin… na izletu pa bo z vami delil najboljše kolesarske ture in poskrbel za gurmane, ki želijo okusiti pristne domače specialitete.

Storitev in servis

 • prostor za shranjevanje koles
 • servisni kotiček (orodje, servisno stojalo, set za popravilo, tlačilka, zračnice – proti plačilu)
 • individualne ključavnice
 • pralnica za kolesa
 • pralni servis (proti plačilu)
 • sušilnica – stojalo za sušenje mokrih kolesarskih oblačil in obutve
 • najem navadnih ali e-koles (proti plačilu)
 • bike info kotiček (zemljevid s turami, mapa s turami)
 • informacije o vremenu, nasveti, gostinska ponudba
 • energetski dodatki - Xenofit
 • lastnik je certificiran kolesarski vodnik
 • certificiran vodnik Tadej Valjavec - udeležen na Tour de France, Giro di Italia, Vuelta
 • strokovno vodeni izleti (2 vodena kolesarska izleta na 4 dni na teden z vodniki, ki so usposobljeni za posamezno ponudbo)
 • voden izlet na dan odhoda
 • programi za dneve proste kolesarjenja
 • organiziran prevoz pri prihodu brez avta (iz bližnjega letališča, avtobusne ali železniške postaje – proti plačilu)
 • kolesarki »Stammtisch«
 • wi-fi
 • Apres snack bar
Potrebujete več informacij?
Z veseljem vam pomagamo

Regija

Bled z okolico in naravnimi lepotami je eno najlepših alpskih letovišč, značilno po blagem, zdravilnem podnebju in termalni jezerski vodi. Lepota gora odseva v jezerski gladini, sonce, mir in svež zrak vzbujajo izredno prijetne občutke obiskovalcev v vsakem letnem času in zagotavljajo idealne razmere za prijeten oddih ali dejavne počitnice. Ima blago, zdravo, subalpsko klimo z najdaljšo kopalno sezono od vseh alpskih letovišč. Z grebeni Julijskih Alp in Karavank je zaščiten pred mrzlimi severnimi vetrovi. V sezonskih mesecih ni megle.

Od naravnih znamenitosti velja omeniti Blejsko jezero in otok, sotesko Vintgar, Pokljuško sotesko, jamo pod Babjim zobom, slap pod Iglico in seveda neposredno bližino enega od najstarejših narodnih parkov v Evropi – Triglavski narodni park. Tisti, ki imajo radi kulturne znamenitosti in posebnosti se lahko s fijakarjem zapeljejo okoli jezera, s pletno na ogled cerkvice na otoku ali pa si ogledajo grad, ki se vzpenja nad jezersko pečino. Vsekakor veliko stvari, vrednih ogleda in doživetja.

Tematike

Tour & Trail

Na vas čaka neomejeno uživanje v kolesarjenju na najlepših MTB turah, ki jih nudi okolica. Usposobljeni strokovnjaki vam bodo svetovali pri tehnikah vožnje, prav tako vam bodo pokazali vse skrite kotičke regije, najboljše poti in spektakularne spuste, kar pomeni, da vsak izlet postane nepozabno doživetje.

Easy & Family

Začetnikom in tistim, ki radi kolesarijo, občudujejo panoramo in okušajo gurmanske dobrote nudimo kolesarsko manj zahtevne izlete. Tu gre za raziskovanje slikovite okolice in okušanje slovenske kulinarike na tematskih izletih. Nudimo tudi najem e-koles in otroških koles. Prav izlet okoli jezera Bled je za družino z otroki resnično prava, nezahtevna in predvsem nepozabna avantura.

Ture

1. Do Blejskega jezera

(nezahtevna tura, tehnično nezahtevna)

Od hotela Ribno se spustimo do reke Save in ob njej nadaljujemo po nezahtevni makadamski poti v smeri Selo pri Bledu ter kasneje v smeri Bohinjska Bela. Ko prečkamo regionalno cesto Bled – Bohinj, takoj zapeljemo na gozdno pot, ki nas v nekaj trenutkih pripelje v vas Bohinjska Bela. Po nekaj sto metrih asfaltne ceste, zavijemo desno na makadamsko pot v smeri Blejsko jezero. To je edini resnejši vzpon današnje trase, ki pa tehnično ni zahteven. Sledi prav tako tehnično nezahteven spust, ki nas pripelje do jezera, natančneje do kampa Zaka. Odpre se nam prelep pogled tako na blejski otok, kot na blejski grad. Od junija pa do konca septembra je jezero primerno tudi za kopanje. Nadaljujemo desno ob jezeru in se po prečkanju regionalne ceste Bled – Bohinj spustimo nazaj na makadamsko pot, ki nas popelje do hotela Ribno.

2. Pokljuka in TNP  

(zahtevna tura, tehnično nezahtevna)

Od hotela Ribno se spustimo do reke Save in po makadamski poti v dolžini 6 km nadaljujemo do vasi Bohinjska Bela, kjer zavijemo desno - smer Slamniki.  Tukaj se začne prvi del vzpona na Pokljuko v dolžini 3 km. Prvi kilometer je speljan po asfaltni cesti, ki potem preide v makadamsko pot. Sledi krajši spust in nato drugi del vzpona v dolžini 4 km. 200m pred razgledno točko Galetovec zavijemo strmo desno na pešpot , ki nas pripelje do pečine s krasnim razgledom na Blejsko jezero. Naslednjih 18 km nas pot vodi po razgibani planoti Pokljuka, teren pa je pester- od gozdnih poti, asfalta, enosmernih poti in makadamskih cest. Preden se strmo spustimo na spodnji del planote, se ustavimo na tako imenovanem balkonu Pokljuke, na planini Zajamniki. 2 km dolg spust zahteva osnove tehnike spuščanja. Sledi obisk Vodnikovega razglednika, ki nas očara s krasnim pogledom na Bohinjsko jezero. Nadaljujemo z vožnjo po spodnjem delu planote (cca. 6 km), kombinacija asfaltne in makadamske ceste , nato pa sledi lep, tehnično nezahteven spust v dolino. Preden se vrnemo v hotel, se povzpnemo še na 2 km dolg vzpon do vasice Kupljenik ter potem spustimo do reke Save in ob njej nazaj do končnega cilja.

3. Hotel Ribno – Rčitno - Zatrnik (ogled Pokljuške soteske) – Hotel Ribno

Od hotela se spustimo do reke Save, ob kateri na desno nadaljujemo do Blejskega jezera. Nadaljujemo po asfaltirani cesti do zaliva Zaka in naprej do hotela Triglav, kjer zavijemo levo pod železniški podhod na vzpon proti planini Rčitno. Sledi cca 5,5 km dolg vzpon po makadamski poti do planine, kjer nas čaka cca 500 m zelo strme gozdne vlake / pešpoti do makadamske ceste, ki se spušča do vasi Zatrnik . Tukaj lahko pri gostišču Jagr pustite kolesa (priporočeno da jih zavarujete s ključavnico) in se peš odpravite na ogled naravne znamenitosti Pokljuška soteska. Ob povratku predlagamo domačo malico v gostišču, potem pa nadaljujete dober km po glavni cesti proti Pokljuki, nato pa odvijete na makadamsko pot po kateri se spustite v vas Krnica. Po prečkanju glavne ceste Bled – Pokljuka nadaljujete skozi vasico Zaboršt in nato po levi strani okrog Blejskega jezera do vasi Mlino, naprej do vasi Selo, kjer zavijete desno in se spustite do reke Sava, ob kateri se vrnete nazaj do hotela.

4. Bohinjska Bistrica - slap Savica - Bohinjska Bistrica

Tokrat se za ogrevanje zapeljemo do železniške postaje Bled jezero (cca 5 km), od koder nadaljujemo z vlakom do Bohinjske Bistrice, kjer se začne in konča današnja tura. Po začetnih 4 km lahkotnega kolesarjenja po Bohinjski dolini, pri vasici Žlan zavijemo levo na tehnično zahtevna in strmo pešpot , ki nas po 4 km pripelje na pobočja nad Bohinjsko dolino, s prelepimi pogledi na Julijce s Triglavom na čelu(obstaja tudi lažja varianta, iz Bohinjske Bistrice po asfaltirani cesti do vasi Ravne nad Bohinjem, od koder po makadamski cesti samo naravnost ). Naslednje 4 km prečimo pobočje po pešpoti, nato pa se spustimo do hotela Belvi nad Bohinjskim jezerom. Tukaj nadaljujemo po t.i. lovski poti, ki je tehnično srednje zahtevna in nas pripelje do Ukanca, kjer nadaljujemo po lažjem vzponu do Koče pri Savici. Tukaj lahko parkiramo kolesa (priporočljivo da se jih zavaruje s ključavnico) in se sprehodimo do mitskega slapu Savica (cca 30 min hoje).  Sledi spust po pešpoti do Bohinjskega jezera (možno kopanje s prelepo panoramo), ob njem pa nadaljujemo vse do vasi Stara Fužina (nasvet za odlično kulinariko: Gostišče Mihovc), kjer se strmo vzpnemo na Rudnico in od tam strmo nazaj na kolesarsko stezo po kateri zaključimo do železniške postaje Bohinjska Bistrica (za manj tehnično podkovane lahko od Stare Fužine direktno nadaljujejo po kolesarski stezi).

5. Planina Kofce

Od hotela sledi transfer z avti do izhodiščne točke Tržič (cca 25 min).

Tako kot so štruklji najbolj znana slovenska tradicionalna jed, tako je koča na Kofcah najbolj znana po najboljših štrukljih slovenskih gorskih postojank. Torej imamo odlično motivacijo, da premagamo 15 km dolg vzpon, ki se najprej rahlo vzpenja po Tržiški dolini, po slabih 7 km asfaltirane ceste v vasi Jelendol, pa se začne makadamski del vzpona, ki pa tehnično ni zahteven. Ko enkrat prikolesarimo na planino Pungart in se pred nami odprejo vrhovi Karavank, nas čaka še krajši zadnji del vzpona do planine Šija, potem pa se rahlo spustimo do planine Kofce. Sledi zaslužena malica v koči direktno pod Velikim vrhom in s pogledom na Triglav. Za spust nazaj do Tržiča lahko izbiramo med več možnostmi, tehnično nezahtevna po makadamski poti do Jelendola in naprej do Tržiča, ali po tehnično zahtevnejši deloma pešpoti preko planine Kal.

Potrebujete več informacij?
Z veseljem vam pomagamo

Paketi

Cenik

NAJEM KOLESA

BIKE (Mtb Scott)

E-BIKE (Scott)

7:00 – 13:30
13:30 – 20:00
12,00 €
24,00 €
7:00 – 20:00
18,00 €
38,00 €
DODATNA URA
3,00 €
4,00 €

Rezervacije in informacije na recepciji. Priporočamo, da kolo rezervirate en dan prej.

Za najem katerega koli kolesa se plača konzumacija v višini 30,00 € (vpis na sobo ali hiško). Vpis se izbriše, če je kolo vrnjeno nepoškodovano.

Vodene ture

Poldnevna (do 4 ure)

Celodnevna (do 7ur)

1 - 5 oseb
150,00 €
180,00 €
6 - 14 oseb
300,00 €
360,00 €
14 - 20 oseb
450,00 €
540,00 €

Več informacij na recepciji. Priporočamo, da voden izlet rezervirate vnaprej.

Potrebujete več informacij?
Z veseljem vam pomagamo