Cestno kolesarjenje

Članstvo

Smo člani "Roadbike Holidays" in smo strokovnjaki za vaše počitnice s cestnimi kolesi!

Vsi hoteli se ponašajo z dokazano usposobljenostjo za dirkalno kolesarjenje in izpolnjujejo standarde kakovosti in storitev, ki jih zahtevajo cestni kolesarji. Visoke standarde zagotavljajo certifikati TÜV Avstrija in vsakoletni inšpekcijski pregledi. Kolesarske aktivnosti, vključno z zimskimi treningi, priprave na novo sezono ob morju, prosti časi ob jezerih ali maratonski izzivi na znamenitih alpskih prelazih, so možne v različnih hotelih "Roadbike Holidays" v vseh letnih časih.

"Roadbike Holidays" se ponaša z raznoliko ponudbo za amaterske in profesionalne kolesarje, za ženske in moške. Dodatne ponudbe za triatlonce in klube ali posebna storitev spremljevalnega vozila poudarjajo edinstvenost "Roadbike Holidays".

Hotel & Glamping Ribno...

Odlično izhodišče za odkrivanje Slovenije na kolesu.

Na voljo veliko različnih poti - po ravnini, po hribih ali kombinirano.

Za individualne kolesarje kot tudi za večje skupine, klube.

Kompetence

Če želite občutiti Slovenijo na kolesu, potem je Hotel in Glamping Ribno pravi naslov, saj bomo znali poskrbeti za vas in vaša kolesa. Navdušenje lastnika nad kolesarjenjem daje temu objektu v bližini prelepega Bleda poseben kolesarski pečat tako s samo storitvijo za potrebe kolesarjev v hotelu kot tudi s široko ponudbo strokovno vodenih kolesarskih izletov po razgibanih in razglednih poteh v tej regiji.

Za vas bodo poskrbeli kar trije šolani kolesarski vodniki in prav vsak od njih vam bo s svojo strokovnostjo pomagal pri nasvetih in predlogih o kolesarjenju.

Matija, lastnik hotela, domačin in navdušen kolesar pozna vse skrite kotičke v okolici. Rad pokramlja z gosti, prisluhne njihovim individualnim potrebam, jim svetuje in jih usmerja, a najraje od vsega se usede na kolo in skupaj z gosti uživa v radostih kolesarjenja.

Ste že kdaj imeli priložnost imeti za vodnika pravega kolesarskega profesionalca? Tadej Valjavec, udeleženec Tour de France, Giro di Italia (na obeh tekmah med top 10 ) se je po končani kolesarski karieri posvetil turizmu. Sedaj se ukvarja z vodenimi kolesarskimi izleti in vsekakor vas bo navdušil s svojim strokovnim znanjem o čisto vsem, kar je povezano s kolesarstvom.  Zase pravi: »Šport, predvsem kolesarstvo, je moj način življenja in moj moto je refren skupine U2… »One Love, One Life«.

Si poleg poganjanja pedal želite okusiti še kulinarična doživetja ? Aleš, naš vodja strežbe, je v srcu že od nekdaj predan kolesarstvu in zato rad izkoristi vsak prosti trenutek za ta šport.  Kombinacija poznavalca kulinarike in kolesarja pomeni, da boste v hotelu od njega vedno dobili nasvet kaj in koliko pojesti za določen obrok, znal vam bo svetovati pri izbiri vin… na izletu pa bo z vami delil najboljše kolesarske ture in poskrbel za gurmane, ki želijo okusiti pristne domače specialitete.

Storitev in servis

 • prostor za shranjevanje koles
 • servisni kotiček (orodje, servisno stojalo, set za popravilo, tlačilka, zračnice – proti plačilu)
 • individualne ključavnice
 • pralnica za kolesa
 • pralni servis (proti plačilu)
 • sušilnica – stojalo za sušenje mokrih kolesarskih oblačil in obutve
 • najem navadnih ali e-koles (proti plačilu)
 • bike info kotiček (zemljevid s turami, mapa s turami)
 • informacije o vremenu, nasveti, gostinska ponudba
 • energetski dodatki - Xenofit
 • lastnik je certificiran kolesarski vodnik
 • certificiran vodnik Tadej Valjavec - udeležen na Tour de France, Giro di Italia, Vuelta
 • strokovno vodeni izleti (2 vodena kolesarska izleta na 4 dni na teden z vodniki, ki so usposobljeni za posamezno ponudbo)
 • voden izlet na dan odhoda
 • programi za dneve proste kolesarjenja
 • organiziran prevoz pri prihodu brez avta (iz bližnjega letališča, avtobusne ali železniške postaje – proti plačilu)
 • kolesarki »Stammtisch«
 • wi-fi
 • Apres snack bar
Potrebujete več informacij?
Z veseljem vam pomagamo

Regija

Bled z okolico in naravnimi lepotami je eno najlepših alpskih letovišč, značilno po blagem, zdravilnem podnebju in termalni jezerski vodi. Lepota gora odseva v jezerski gladini, sonce, mir in svež zrak vzbujajo izredno prijetne občutke obiskovalcev v vsakem letnem času in zagotavljajo idealne razmere za prijeten oddih ali dejavne počitnice. Ima blago, zdravo, subalpsko klimo z najdaljšo kopalno sezono od vseh alpskih letovišč. Z grebeni Julijskih Alp in Karavank je zaščiten pred mrzlimi severnimi vetrovi. V sezonskih mesecih ni megle.

Od naravnih znamenitosti velja omeniti Blejsko jezero in otok, sotesko Vintgar, Pokljuško sotesko, jamo pod Babjim zobom, slap pod Iglico in seveda neposredno bližino enega od najstarejših narodnih parkov v Evropi – Triglavski narodni park. Tisti, ki imajo radi kulturne znamenitosti in posebnosti se lahko s fijakarjem zapeljejo okoli jezera, s pletno na ogled cerkvice na otoku ali pa si ogledajo grad, ki se vzpenja nad jezersko pečino. Vsekakor veliko stvari, vrednih ogleda in doživetja.

Ture

1. Bled – Gorje – dolina Radovne – Mojstrana – Kranjska Gora – Planica (ali Vršič) – in nazaj (cca 110 km, cca 800 višinskih metrov)

Kolesarsko turo začnemo pred Hotelom Ribno in gremo v smeri Bleda (2km). Ob jezeru se zapeljemo do blejskega regatnega centra, kjer je bilo že dvakrat prizorišče svetovnega prvenstva v veslanju. Dvignemo se  do vasi Gorje, kjer zavijemo v dolino reke Radovne, naše najlepše in najčistejše reke na Gorenjskem, ki z pitno vodo preskrbuje tudi ves Bled. Po cca 10 km prekrasne vožnje skozi dolino ob reki zavijemo v kratek (500m), a izjemno strm klanec, ki nas pripelje nad Mojstrano, kjer stoji slovenski muzeja gorništva. Po kratkem spustu pridemo v vas, ki  je bila izhodišče prvih planincev, ki so leta 1778 osvojili našo najvišjo goro Triglav. Iz Mojstrane nadaljujemo pot po kolesarski stezi cca 20 km skozi idilično naravo do Kranjske Gore, kjer je prizorišče vsakoletnega svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške. Tu smo na cca 40 km oddaljeni od Hotela Ribno. Tu lahko izbiramo:

 • cca 10 km po kolesarski poti do Planice, vsakoletnega prizorišča svetovnega prvenstva v poletih
 • cca 12 km dokaj zahtevnega vzpona na 1600m visok prelaz Vršič. Samo ta vzpon doda dodatnih 800 višinskih metrov. Vzpon je zelo razgleden, poteka delno tudi po kockah. Na drugi strani prelaza je že Primorska z dolino Soče takoj pod prelazom.

Katerokoli varianto izberemo, smo na obratu naredili cca 50km. Sledi povratek po isti poti, ki pa je sedaj manj zahtevna, saj se večino poti rahlo spuščamo.

Tura za povprečnega kolesarja v skupini traja:

 • s Planico 3,5h
 • z Vršičem cca 4h

2. Bled – Bohinj – Pokljuka – Bled (cca 80 km, cca 900 višinskih metrov)

Kolesarsko turo začnemo pred hotelom in gremo v smeri Bleda (2km). Ob jezeru se zapeljemo do regatnega centra, kjer je bilo že dvakrat prizorišče svetovnega prvenstva v veslanju. Potem zavijemo proti Bohinju. Bohinj je skupno ime za dolino z nekaj zaselki in prekrasnim jezerom. Najprej pridemo do Bohinjske Bistrice, čez nekaj km do jezera, nad katerim je smučarsko središče Vogel. Tu lahko izbiramo in se odločimo še za obisk slapu Savica. To tudi doda cca 20 km in lažji vzpon pred slapom. Alternativa je, da pri jezeru zavijemo skozi zgornjo dolino proti vzponu na Pokljuko. Le-ta se začne pri vasi Jereka, kjer zavijemo levo na Pokljuko. Srednje težak vzpon (povprečno cca 8%) nas po 5 km pripelje do Koprivnika, kjer se pot za nekaj km izravna. Po cca 5 ravninskih in razglednih km se pripeljemo do Gorjuš, gorskega zaselka, kjer je še zadnji izdelovalec čedr. Tam se začne zadnji, dokaj strm del vzpona (10% naklon), ki traja cca 3 km. Na vrhu Pokljuke se obrnemo proti Rudnemu polju, do tja nas pelje cca 10 km blagega vzpona (1-3%). Rudno polje je vsakoletno prizorišče svetovnega pokala v biatlonu. V februarju 2021 pa bo tam potekalo tudi svetovno prvenstvo v biatlonu.

Od tam nas nazaj proti Bledu čaka samo še cca 25 km spusta, bolj ali manj strmega. Skozi vas Gorje pridemo nazaj do blejskega jezera, od koder nas do Hotela Ribno loči samo še 2 km poti.

Tura za povprečnega kolesarja traja:

 • brez slapu Savice slabe 3h
 • s slapom Savico (dodatnih 20 km) slabe 4h

3. Bled – Radovljica – Tržič – Kranj – Jamnik – Kropa – Bled (cca 85 km, cca 800 višinskih metrov)

Kolesarsko turo začnemo pred hotelom in gremo preko bližnje vasi Bodešče na kolesarsko progo proti Lescam. Spotoma srečamo manjši hotel, kjer je bil sneman film 'Pr' Hostarju'. Preko Lesc pridemo v Radovljico, kjer si lahko ogledamo stari del mesta, kjer vsako leto poteka eden izmed največjih sejmov čokolade na svetu. Preko Begunj se rahlo dvignemo in se 'pod gorami' peljemo skozi tri vasi z izjemnim razgledom na celotno dolino tja do Ljubljane. Spustimo se v Tržič, od koder se zapeljemo v Kranj, gorenjsko prestolnico. Tudi tu se lahko na kratko zapeljemo skozi stari del mesta, nakar prečakamo reko Savo in se zapeljemo mimo smučarskih skakalnic, kjer je prve skoke naredilo kar nekaj slovenski šampionov. Po izjemno lepi dolino se skozi Besnico in druge vasi pripeljemo po krajšem vzponu na Jamnik, kraj, kjer stoji na izjemnem razglednem mestu cerkvica. Tu zrači izjemna energija, vidi se daleč naokoli v tri doline. Od tam nas spust vodi do Krope, našega kovaškega centra, kjer si lahko med vožnjo ogledamo stari del kraja. Ostalo nam je še cca 20 km lepe umirjene vožnje do Lancovega pod Radovljico, kjer po krajšem makadamskem odseku (2 km) pridemo do mostu čez reko Savo. Krajši vzpon (1 km) nas pripelje v vas Bodešče, od koder se zapeljemo nazaj do našega hotela.

Tura je dokaj razgibana, ima več krajših vzponov. Vzpon na Jamnik je edini, ki je v zadnjem delu zahtevnejši, zaradi dela z velikim naklonom (do 18%), ki pa je kratek (500m).

Tura za povprečnega kolesarja traja cca 3-3,5h.

4. Bled – Lesce – Radovljica – Begunje – Žirovnica – Jesenice – Gorje – Bled (cca 50km, cca 300 višinskih metrov)

Lokalna tura - kolesarsko turo začnemo pred hotelom in gremopreko bližnje vasi Bodešče na kolesarsko progo proti Lescam. Spotoma srečamomanjši hotel, kjer je bil sneman film 'Pr' Hostarju'. Preko Lesc pridemo vRadovljico, kjer si lahko ogledamo stari del mesta, kjer vsako leto poteka edenizmed največjih sejmov čokolade na svetu. v Begunjah zavijemo skozi 'Kašarijo'(sklop povezanih vasi, kjer so bili rojeni naši čebelarji in France Prešeren,naš največji pesnik) proti Jesenicam. Na jesenicah zavijemo na kratek, a nakoncu strm vzpon, ki nas preko vasi Kočna pripelje v Gorje in nazaj na Bled.

Tura je lahka in za povprečnega kolesarja traja cca 2h.Potrebno je zgolj premagati vzpon od Jesenic proti Kočni.

5. Bled – Kranj – Ljubljana – Kranj – Tržič - Bled (cca 120 km, cca 600 višinskih metrov)

Gremo v naše glavno mesto. Po stari cesti gremo proti Kranju, glavnemu mestu Gorenjske. Tu se skozi stari del  mesta zapeljemo po stari cesti skozi vrsto vasi proti Ljubljani. Peljemo se mimo Trboj, kjer Sava naredi lepo jezero. Po cca 2h vožnje pridemo do Ljubljane. Zaradi dobrih kolesarskih poti po mestu lahko pridemo do centra mesta in si ga ogledamo, seveda na kolesih. Do Kranja se vračamo po isti cesti, kot smo prišli, tam pa zavijemo proti Tržiču, kjer nas čaka kratek vzpon (cca 3 km) . 'Pod gorami', po izjemno razgledenm delu poti se spustimo do Begunj, od koder se skozi nekaj vasi zapeljemo do Lesc in na koncu do Bleda.

Tura je zmerno zahtevna, težo dajeta zgolj dolžina in pa kratek vzpon pri Tržiču.

Za povprečnega kolesarja traja 4,5-5h.

Potrebujete več informacij?
Z veseljem vam pomagamo

Paketi

Cenik

NAJEM KOLESA

BIKE (Mtb Scott)

E-BIKE (Scott)

7:00 – 13:30
13:30 – 20:00
12,00 €
24,00 €
7:00 – 20:00
18,00 €
38,00 €
DODATNA URA
3,00 €
4,00 €

Rezervacije in informacije na recepciji. Priporočamo, da kolo rezervirate en dan prej.

Za najem katerega koli kolesa se plača konzumacija v višini 30,00 € (vpis na sobo ali hiško). Vpis se izbriše, če je kolo vrnjeno nepoškodovano.

Vodene ture

Poldnevna (do 4 ure)

Celodnevna (do 7ur)

1 - 5 oseb
150,00 €
180,00 €
6 - 14 oseb
300,00 €
360,00 €
14 - 20 oseb
450,00 €
540,00 €

Več informacij na recepciji. Priporočamo, da voden izlet rezervirate vnaprej.

Potrebujete več informacij?
Z veseljem vam pomagamo